Information för dig som vill sluta röka

sluta-roka-ecigg

Sluta röka med e-cigaretter

E-cigaretter har varit mycket omdiskuterade ända sedan de började dyka upp på marknaden i början av 2000-talet. En e-cigarett drivs av ett batteri och som förångar en vätska (e-juice) så att ånga bildas. E-cigaretter har blivit mycket populära hos dem som försöker sluta med traditionella cigaretter.

Eftersom E-cigaretter inte innehåller någon tobak är det inte någon risk för att få ner tobakstjära i lungorna finns. Däremot innehåller de allra flesta e-cigaretter nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Dessutom har det på senare tid alltmer börjat diskuteras om riskerna med de smaktillsatserna, som är godkända i livsmedel men vid förångning och inandning kan innebära risker som inte fullt är utredda ännu.

Att sluta röka cigaretter är naturligtvis en stor hälsofördel men det är det är vikigt att komma ihåg att eftersom e-cigaretter är relativt nya på marknaden är det svårt att bedöma de långsiktiga effekter av att använda dessa.

© 2020 Sjuksköterskor mot tobak